Hedvábná aminokyselina může usnadnit léčení diabetické neuropatie

Více než polovina pacientů s diabetem 1. a 2. typu má periferní neuropatii, která se projevuje slabostí, necitlivostí a bolestí především v oblasti dolních a horních končetin. Nové studie naznačují, že suplementace některých základních aminokyselin může mít v léčbě diabetické neuropatie zásadní vliv. Ta by mohla být nejen úspěšně léčena, ale doplňky stravy s těmi správnými vzorci by mohly být i zdařilou prevencí.

Stav periferní neuropatie je dlouho nerozpoznané a bezpříznakové postižení , ke kterému mají sklon především ti diabetici, kteří nedostatečně věnují pozornost své glykémii. Vysoká hladina cukru cirkulující v krvi totiž nenápadně a dlouhodobě poškozuje nervy, o to víc se toto postižení stává později zákeřnějším.  

Studie o neesenciálních...

 

Klíčová slova: