Eva Liberdová: MBA a sluchová vada? Ano, díky internetu!

04.04.2015 21:20

Studium MBA je dnes považováno za výsadu a je dost nákladnou záležitostí. Dřív jsem si myslela, že to nebude pro mne nikdy dostupné studium. Ale je to realita! :-)

 

A k tomu mi pomohl a pomáhá internet. Hledala jsem jednoho dne na internetu a všimla jsem si nabídky stipendia CEMI. Jako jedna z mála institucí CEMI nabízí stipendium, které může pokrýt až sto procent nákladů na studium a které je určené osobám se zdravotním postižením. Což zkusím, proč by ne? A tak to studium najednou začalo. :-)

 

V e-learningovém systému přes internet probíhá naprosto celé studium, jsou tam výukové materiály, informace ze studijního oddělení, je možné přímo ze studijního systému zaslat na studijní e-mail.

 

S lektory probíhá e-mailová komunikace nebo komunikace přes Skype-chat. Jelikož studijní materiály od lektorů jsou dostupné on-line, odpadla starost shánění zapisovatele přednášek jako na veřejné VŠ a řešení problému, jak pokaždé rozumět, když mám vadu sluchu.  

 

Nikam se nemusí dojíždět, testy probíhají přes studijní systém v čase, kdy se mi hodí ve zkouškovém období a stejně tak odevzdávání prací se děje přes internet. Že jsou ve zkouškovém období testy v čase, který vyhovuje  mně, je milá odlišnost od zvyků na VŠ, kde vypisuje termíny vyučující.

 

Stipendium je na jeden rok, což je celé roční studium. Šance na získání stipendia nelze předem odhadovat, ale podání žádosti rozhodně za pokus stojí. Žádná nepřístupnost kvůli komunikačním bariérám zde není.

 

Poprvé tak vůbec neřeším, jak budu rozumět při studiu, prostě studuji písemné materiály přes internet a domlouvám se e-mailem. Žádné překážky, komunikační pohoda!

 

A tak se mi změnil život. A to díky mému brouzdání po internetu, kde zjišťuju spoustu informací a který mi kompenzuje nesluch.

 

Přidáte se na cemi.cz?