Miroslava Synková: Život je boj

05.04.2015 15:08

Kdysi kdos moudrý toto řekl a já s ním po svojí zkušenosti zásadně souhlasím. Bojovat se dá zbraní, dobrým slovem a nebo jen, když je Vám poskytnuta rada lidí, kteří zažívají něco podobného jako vy.

 

Mocná zbraň v dnešní době proti boji s nepředvídatelnou událostí, jako například když ze zdravého člověka se náhle stane zdravotně postižený, je internet. Mohu o tom sama hovořit ze svojí zkušenosti a díky internetu mám teď jiný náhled na život.

 

A můj příběh - banální vyšetření u očního lékaře a nelítostná diagnóza nádor v oku – zhoubný, tudíž musí oko pryč. Co teď - šok, beznaděj a zoufalství, ale nevzdávám to, sedám k internetu a hledám - podobné osudy, lékaře a diskutuji.

 

Náhle zjistím, že nejsem sama a že lidí, co na svět hledí jedním okem, je k mému překvapení dost. Diskutovala jsem svůj problém i s odborníky na internetu, jelikož jsem nemohla pochopit, proč musím přijít o oko, když nemám žádný problém. Odpověď vždy stejná jak určila moje lékařka.

 

Hledím na svět jako jednoočka, ale přes toto vše dále pracuji se zdravotně postiženou mládeží, i když já sama zdravotně postižená nejsem (dle úřadů).

 

Někdy mne přepadne beznaděj, když díky svému jednostrannému vidění se mně něco nepovede udělat. Pak opět sednu k počítači a ujistím se, že jsou zde kamarádi a pokecáme. Sejdeme se na kávu, vyměníme zkušenosti, a probereme život takový, jaký je a jak nám byl nastaven, a povzbudíme se navzájem.

 

S kamarády "jednoočky" dobiji energii pro další boj s nemocí nádoru, který sice je vyoperován, ale ne vyléčen. V tomto směru opravdu internet nám všem pomáhá - ať jsme zdraví, nemocní, bohatí nebo chudí.