Jak mi internet pomáhá vyrovnat se se zdravotním postižením

24.04.2019 10:28

Abych pravdu řekl, moc mi internet nepomáhá. Možná to je tím, že moje zdravotní postižení je mírně odlišné od těch ostatních. V mém případě se jedná o poruchu pozornosti a hyperaktivity. Tudíž internet bývá dost často původcem mých problémů, zvlášť proto, že nabízí tolik možností. Jelikož kvůli svému postižení se dostávám do problémů u situací, při kterých je potřeba jednak rychlého rozhodování, nebo dostatek trpělivosti a pozornosti. To je právě to, čeho se mi moc kvůli mé vrozené nemoci moc nedostává.

 

Díky tomu, jaké obrovské množství možností internet nabízí, se moje mysl nedokáže rozhodnout, kterou z nich si vybrat, a možnosti jsou v tomhle případě opravdu neomezené. Pokud už se k nějaké aktivitě prostřednictvím internetu odhodlám, nedokážu u ní vydržet déle, než půl hodiny, protože mě moje neklidná mysl zkrátka nenechá soustředit se na jednu věc. Díky tomu, že mám internet, a mám k dispozici milióny dalších možností, je pro mě velice snadné, obrátit se zase na jinou věc, a posléze z ní přejít zase na něco dalšího.

 

To je právě ten problém, který každý den zažívám s internetem, a jelikož už jsem se na internetu stal závislý, jako ostatně většina populace, nedokážu si představit, že bych ho teď jen tak z ničeho nic přestal používat. Navíc s mým problém udržet pozornost, bych se ani nedokázal obrátit na nic jiného.

 

Kvůli pozornosti nedokážu číst knihy, které jsou delší, než dvacet stránek, a nejsou na ní žádné obrázky. Jakmile je zkrátka pro mě něco neatraktivní, a není to zajímavé od samého začátku, nedokážu se na to soustředit. Nemám bohužel tu trpělivost, a obávám se, že internet můj problém vážně jenom prohlubuje.

 

Kvůli němu se už nedokážu dívat na filmy a seriály, které jsem kdysi vydržel sledovat bez žádné další činnosti. Bohužel, dnes nejenom, že se nedovedu na žádný film či seriál dívat, aniž bych ještě prováděl něco jiného, ale moje požadavky na zábavu už kvůli internetu vzrostly na takovou úroveň, že už pro mě není skoro žádná forma zábavy vyhovující. U ničeho nevydržím déle, než pět minut, a tenhle interval se neustále zkracuje.

 

Nemám tušení, kde se to může zastavit, ale jsem si skoro jistý, že internet mi v tomhle problému pomoct nedokáže. Prozatím ten můj problém jenom zvýšil, a dost možná, že ho i v určitých aspektech vytvořil. Přesto pořád doufám, že se z tohoto svého problému jednou úspěšně dostanu.