Dobré lednové ráno

24.04.2019 10:25

Prosím o malé strpení. Já jako každý den si „zaběhnu“ zapnout počítač a Vy se zatím podívejte z okna, jestli zase sněží a na meteostanici, jestli mrzne. Cestou použiji místnost, kterou by si někteří spletli s komůrkou na mouku dvounulku - a potom se Vám budu věnovat.

Tak počítač již naběhl a můžete si k němu sednout. Jo a jak je venku? Že sněží a jsou mínus čtyři stupně? Tak se prosím ještě podívejte v počítači na Aladina a na radar, co si pro nás příroda na dnešek připravila. Já si zatím „odskočím“ do koupelny, kde si obléknu svoji „dřevěnou nohu“ a převléknu se do cestovního. Ještě se místo mne podívejte na webkamery. Jsou třeba na stránce roskajihlava.cz . Tam jich je moc a zjistíte jaké je kde počasí, kam si můžeme udělat výlet, nebo tam raději „nechodit“.

Mám tam na liště ještě jiné, třeba na nábřeží v Malém Lošinju, odkud Vám můžu v létě zamávat. Taky mám svoji kameru na chaloupce, takže vidím, jestli mi někdo běhá po dvoře, jestli tam je sníh, je zataženo, či svítí sluníčko. Taky na jaře uvidím, jak se tam probouzí jarní květena. Ale to Vám ukážu, až se vrátím. Musím si „dojít“ nakoupit.

Můžete tady klidně zůstat u počítače, anebo kdykoliv odejít. Já to poznám. Na malinkej mobil mi přijde esemeska a na druhém dotykáči se mi na displeji objeví, že jste otevřeli dveře a odešli. Je to hlavně kvůli nezvaným příchozím.

Jo a než „odejdu“, tak si dovolím malou rošťárnu. Tady na netu mám jednu stránku, kde si můžu poslat esemesku s plánovaným odchodem. Tu používám, když cestuji. Třeba na přestupy vlaků, abych si připomněl kdy a kam a kolik mám času na „přeběhnutí“ na jiné nástupiště. Dnes si ale napíšu jen „ahoj“ a odeslat za 15 minut. To již budu sedět v trolejbusu a čekat. Když mi mobil oznámí příchod esemesky, vůbec si jí nevšimnu. Jen se dívám, jak se maniaci v mém okolí se vzrušenou tváří šacují, nebo nakukují do tašek a loví ten technický zázrak. Po nahlédnutí, se zklamanou tváří mobil uloží ke spánku, aby zase s netečným výrazem pokračovali v cestování.

Mějte se hezky, příjemný den Vám přeji a díky za malou návštěvu.