Oslaďme jim život vol. 2

Zaměstnanci Tichého světa se i ve druhé vlně pandemie rozhodli svým způsobem podpořit pracovníky v první linii. 

V jarní vlně pandemie se organizace Tichý svět rozhodla podpořit bojovníky v první linii a zároveň své zaměstnance v Tiché cukrárně, aby nepřišli o práci. Rozvážela tedy po Praze dorty jako poděkování složkám IZS.

Během první vlny pandemie daroval Tichý svět 127 krabic občerstvení (dortů, koláčů či zákusků), a to hasičům, policii, záchranné službě, nemocnicím a do sociálních služeb. Tuto iniciativu podpořily i známé osobnosti, například Ivan Bartoš, cukrářka Mirka Van Gils Slavíková, Jitka Schneiderová či Jenovéfa Boková.

Nápad se sladkou podporou zaujal také další pekárny a cukrárny. Ty se rozhodly k akci „Oslaďme jim život“ přidat a udělat tak radost pracovníkům IZS zase v místě jejich působnosti. 

S podzimem a příchodem dalších vládních opatření se zaměstnanci Tichého světa domluvili, že podpoří pracovníky první linie znovu, ale tentokrát zcela konkrétně.

Po zjišťování situace, komu a jak by mohli opravdu pomoci, se rozhodli doplnit energii zdravotníkům covidových oddělení ve Fakultní Nemocnici v Motole. Zorganizovali tedy zaměstnaneckou sbírku a vybírají příspěvky na to, aby zdravotníci mohli dvakrát týdně využít svoji chvilku volna na to, aby si oddechli u sladkých a slaných dobrot z Tiché cukrárny a doplnili si tolik potřebnou sílu.

Pokud veřejnost aktivity Tichého světa – chráněných pracovišť zajímá, má možnost podpořit je zasláním příspěvku na sbírkový účet organizace. 

„Tato doba je velmi náročná pro všechny, a jsem moc rád, že naši zaměstnanci myslí na pracovníky první linie. Naše cukrářky a cukráři díky tomu mohou pomoci tak, jak je to pro ně možné, svými dovednostmi. Upečou sladké i slané občerstvení pro zdravotníky, kteří se starají o ostatní a zachraňují jim životy. My všichni v Tichém světě bychom rádi, aby trochu péče pocítili i oni od nás,“ shrnuje Leoš Mačák, ředitel Tichého světa – chráněných pracovišť, jak k iniciativě mezi zaměstnanci došlo. 

Barbora Voráčová

Klíčová slova: