Aukce uměleckých lahví pro Paraple vynesla 1 683 145 Kč

Karlovy Vary, Praha – Šestý ročník charitativní aukce designových lahví Pilsner Urquell pro Centrum Paraple vynesl lidem, kteří se následkem nemoci či zranění ocitli na vozíku, celkem 1 683 145 korun. Nejdražší originální kousek podle návrhu uměleckého ředitele sklárny Moser Lukáše Jabůrka byl tento rok vydražen za 250 000 korun.

"Dražba uměleckých pivních lahví byla tradičním předvánočním projektem značky Pilsner Urquell na pomoc Centru Paraple. V aukci se vydražilo deset lahví z originální edice k 175. výročí uvaření první várky plzeňského ležáku. Každá z vydražených lahví má zcela unikátní design, který symbolizuje jednotlivý milník v bohaté historii piva Pilsner Urquell. Lahev získalo deset dražitelů, kteří nabídli nejvyšší cenu.
Celý výtěžek aukce jako již tradičně putuje na konto Centra Paraple, které pomáhá lidem s poškozením míchy. "Mám velkou radost, že dobrý nápad Plzeňského Prazdroje se už šest let setkává s takovým úspěchem. Dražba krásných pivních lahví Pilsner Urquell tentokrát Parapleti přinesla peníze na sportovní pomůcky a na mzdy asistentů, kteří jsou po ruce, když našim klientům chybí vlastní síly,” uvedl Zdeněk Svěrák, zakladatel Centra Paraple.
Autorem letošní kolekce lahví je umělecký ředitel sklárny Moser Lukáš Jabůrek. Spojení s Moserem přitom není náhodné. Přední česká sklárna oslavila vloni výročí, na trhu působí už 160 let. Taje rukodělného zpracování skla si tu mistři skláři předávají po ...
 

Klíčová slova: