Začíná osmnáctá Tříkrálová sbírka

Charita Česká republika se snaží při jejím organizování získat finanční prostředky na zajištění vlastní činnosti a mezinárodní pomoci, podpořit tříkrálovou tradici a dobrovolnictví a formovat veřejné mínění ve prospěch solidarity s těmi nejpotřebnějšími.

Letošní již osmnáctá Tříkrálová sbírka začíná v pondělí 1. ledna a potrvá až do neděle 14. ledna 2018. Koledníky Oblastní charity Žďár nad Sázavou je možné poznat dle průkazky vedoucího skupinky a kasičky označené logem Charity, razítkem Kambaly – dobrovolnického centra a razítkem pečetící obce či města.

„V letošním roce bylo vydáno do oběhu 505 kasiček, což je zase o něco více než v loňském roce. V minulém roce se díky pomoci více než 2 000 dobrovolníků podařilo vykoledovat 3 058 807 Kč,“ vysvětlila Mgr. et Mgr. Jitka Milčáková, nová koordinátorka Tříkrálové sbírky. Ta ve své funkci vystřídala Veroniku Dobrovolnou, která se po čtyřech letech koordinace tříkrálové koledy připravuje na mateřské povinnosti.

Finance ze sbírky roku 2018 poputují na podporu stávajících služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

“Počítáme s podporou terénních služeb, které jsou v tuto chvíli velmi žádané, a také s případnou podporou těch služeb, které se mohou díky změně ve financování sociálních služeb ze strany měst a obcí, dostat do finančních problémů. Část výtěžku bychom rádi opět věnovali do potřebného projektu Charitní záchranná síť, část pak do rozvoje chudých oblastí v zahraničí, ve kterých působí Diecézní charita Brno,” uvedla Ing. Jana Zelená, ředitelka žďárské Charity.

Lenka Šustrová

Klíčová slova: